Symbio Access devices - PC a Kompenzační pomůcky pro zrakově postižené

Logo iSymbio
SYMBIO Access devices s.r.o. Jana Růžičky 1165/2A, 148 00 Praha 4 Telefon: +420 739 094 745 E-mail: info@isymbio.cz

OrCam MyEye 2

Čtecí kamera OrCam MyEye 2 je novodobé revoluční zařízení pro těžce zrakově postižené, pro lidi se zbytky zraku, ale jeho přednosti využijí i lidé úplně nevidomý. Malinká kamera a umělá inteligence v miniaturním zařízení, které je vybaveno hlasovým výstupem vám přečte text, rozpozná bankovky, obličeje nebo předměty.

Jednoduché a intuitivní Ovládání

OrCam MyEye 2 se ovládá velmi jednoduše. Stačí poklepat nebo přejet na dotikovém proužku nebo na něco pomocí gesta ukázat a text OrCam rozpozná a přečte vám jej. Velmi jednoduché, zároveň dokonalé řešení venku na cestách, doma ve škole, v práci nebo v restauraci či obchodech.

Čtení textů

OrCam umí číst libovolný digitální nebo tištěný text z knih, novin, časopisů, ze zboží v obchodech atd. Lze také číst na větší vzdálenost, například venkovní cedule, názvy ulic a obchodů.

Rozpoznání bankovek

Před kamerou stačí podržet bankovku a hned víte jakou má hodnotu. V současné chvíli umí rozpoznat OrCam CZK a EUR.

Rozpoznávání obličejů a předmětů

V reálném čase umí OrCam rozpoznat obličeje a předměty, které si sami dle vašich preferencí zadáte do jeho paměti. OrCam se je naučí a jakmile se objeví jemu známý obličej nebo předmět hned vám to oznámí. Sami si namluvíte jméno osoby nebo název předmětu, či jejich popis.

Určení barev

Ukážete-li na nějaké místo, povrch, předmět, a prst tam podržíte, obratem se dozvíte jejich barvu.

Datum a čas

Opět jednoduchým gestem, podobně jako když se díváte na hodinky, zjistíte aktuální čas a datum.

Kamera OrCam se pomocí magnetického držáčku přidělá k většině brýlových obrouček včetně slunečních brýlí což ocení především nevidomý uživatelé, které tyto brýle stále s oblibou nosí. Lze ale pochopitelně OrCam využít jako doplněk i k dioptrickým brýlím nebo využít brýle, které jsou jeho součástí.

Technické parametry

Součástí dodávky kromě samotné kamery OrCam MyEye 2 jsou základní nedioptrické brýle, ochranné pouzdro, tři magnetické držáčky na další brýle, magnetický napájecí kabel s nabíječkou, příručka v černotisku nebo v braillu v češtině a šňůrka na krk. Dále lze s kamerou pořídit bluetoth sluchátka pro zachování soukromí a power banka pro nabítí OrCam kdykoliv a kdekoliv.

Cena - 131 040 Kč

Příspěvek na OrCam MyEye 2

Dle ustanovení lze na tuto pomůcku v příloze vyhlášky neuvedenou nahlížet z hlediska jejího využití jako srovnatelnou a využitelnou s jinými typy a druhy zvláštních pomůcek v příloze vyhlášky uvedené